Asigurare cargo

Stim cat de importante sunt marfurile dumneavoastra astfel ca, pentru un plus de siguranta, Speed Line Network pune la dispozitia clientilor sai serviciul de Asigurare Cargo.

Speed Line Network is alege cu mare atentie partenerii cu care efectueaza transporturile ce i-au fost incredintate, totusi, pentru a preveni orice fel de neplaceri generate de evenimente neprevazute ce pot aparea pe parcursul unui transport, recomandam clientilor nostri sa isi asigure marfurile si costurile implicate in transportul acestora, pe toata durata transportului.

De ce? Pentru ca raspunderea transportatorilor este limitata  prin normele international valabile astfel ca, pentru a-si asigura acoperirea integrala a daunelor, este recomandat ca proprietarii marfurilor sa ia masuri suplimentare in acest sens.

Speed Line Network colaboreaza cu asiguratori de prestigiu, specializati in asigurarile de acest tip, putand astfel sa obtina pentru dumneavoastra cele mai avantajoase costuri si conditii de asigurare .

Prin asigurarea cargo, clientii nostri isi pot asigura atat bunurile transportate pe trasee interne si/sau internationale, efectuate cu orice tip de transport (rutier, feroviar, aerian, maritim, fluvial sau combinat), cat si costurile de transport si taxe vamale aferente, la valori de 100% sau 110% din suma asigurata.

Asigurarea are 3 variante de acoperire de baza.

  • Clauza C – acopera riscuri pentru categorii limitate de marfuri
  • Clauza B – este recomandata in special pentru transporturile pe apa
  • Clauza A – toate riscurile – acopera daunele provocate marfii transportate din orice cauza, cu exceptia situatiilor cuprinse in excluderile conditiilor. Este cea mai folosita clauza in transportul international.

Avem la dispozitie si clauze suplimentare: clauza pentru furt, jaf sau nelivrare (suplimentara pentru clauzele C si B), clauza de razboi, clauza de greve, clauza de depozitare intermediara, etc, pe care le putem cuprinde in asigurarea dvs.

Regasiti mai jos o descriere sumara a riscurilor acoperite de fiecare dintre cele trei clauze de baza.

RiscuriCBA
Incendiu sau explozieDADADA
Esuarea, scufundarea sau rasturnare naveiDADADA
Rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestruDADADA
Coliziunea sau contactul cu obiect exterior, altul decat apaDADADA
Descarcarea marfii intr-un port de refugiuDADADA
Sacrificiul in caz de avarie comunaDADADA
Aruncarea peste bordDADADA
Cutremur, eruptie vulcanica, trasnetDADA
Luarea marfii de valuriDADA
Intrarea apei de mare, lac, fluviu in nava, avion, mijlocul de transport terestru sau loc de depozitareDADA
Pierderea totala a unui colet peste bord sau cazut in timpul incarcarii sau descarcarii in/din mijloacele de transportDADA
Toate riscurile de pierdere sau avarie cauzate de orice eveniment neprevazut, accidental, intamplator nespecificat mai sus (inclusiv furtul)DA
PiraterieDA
Furt, jaf sau nelivrareOODA
Riscul de depozitareOOO
Razboi si greveOOO

O – poate fi inclusa in asigurare doar cu plata primei pentru clauza suplimentara